ماذا يحدث في العصافرة ؟!
عندما يتعلم المصرييون الحفاظ على نظام ونظافة الشارع وقتها فقط سيعرفون كيف يحترمون الناس الذين يعيشون معهم في نفس الوطن ..
تنظيم الشوارع بإزالة المخالفات وتغريم المخالفين شيء جيد جداً ومطلوب👇— hany haggag (@haawmh) June 9, 2022
وأشار آخرون إلى أن محور الخلاف أمر آخر وذلك من تعليق حساب الغواص (@M3t07saaa) الذي أبان أنه “حصل من شوية في الإسكندرية ، أصحاب القهاوي في العصافرة ضربوا بتوع الإزالة جاءت الشرطة قفلت القهاوي بتاعتهم ، ماهو ليهم حق ياجماعة مش كفاية من سنتين واقف حالهم بسبب الكوبري الجديد اللي بيتعمل في شارع ٤٥ودول جايين يكحلوها”.
ويقع الكوبري الجديد عند الكيلو ٢١ العجمي أمام مستشفى مبرة العصافرة، ويرى معلقون ومتابعون أنه بلا فائدة.
هروب الشرطة!
وأضاف سليم عزوز (@selimazouz1) “أخيرا شاهدت فيديو لما حدث بالأمس في العصافرة بالإسكندرية ، من كتبوا لم يذكروا تفاصيل، التفاصيل أن السكان تصدوا لشرطة الإزالة على غير العادة، فهربت على غير العادة من الموقع بأعجوبة.
المشهد كان يحتمل الكثير من الأخذ والرد، فقال حمدان (@hamadaengland1): “الشرطة هربت في العصافرة ، لأنهم يعرفون كم الغليان داخل صدور الشعب، الشرطة مش هتتحمل نتيجة جرائم المجرم السيسي ، الحكومة الحالية ليست حكومة شرعية ، إنما عصابة مجرمة تحكم بالقوة ، لكن القوة بدأت في ضعف مفاجئ شديد، فرصة الشعب للانتقام “.
هل اللي حصل في #العصافرة إمبارح ممكن يكون مبدأ الكل يتعامل بيه ؟
بمعني إن زي ما بيصطادوا الفئات فرادي و كل فئة بيتم التعامل معاها لوحدها
ممكن الشعب كمان يصطاد كل ما يمثل الحكومة فرادي
مع الكهرباء و الغاز و المياه و خلافه
و ده علي فكرة هو #العصيان_المدني في شكل عملي و مؤثر جداً— 🇪🇬﴿ۦ۬ۦ۬أّلَشٍيِّخَ حٌَّسنِيِّۦ۬ۦ۬ ﴾🇪🇬 (@shekhhosniiii) June 9, 2022
وأوضح العز بن عبدالسلام (@yWLEYs2pNrC4YGu) أن السيسي هو المحرض بالقول “يا أهل مصر السيسي عمل قانون اسمه نزع الملكية وهذا القانون يتيح للسيسي نزع ملكية أي أرض، فما حدث في سيناء يحدث في الوراق وسيحدث في العصافرة وفي كل مكان في أرض مصر، هذه معلومات وليست استنتاجات فليستعد الجميع لنزع ملكية أرضه اصبروا وستروا العجب العجاب في مصر اللهم بلغت اللهم فاشهد”.
رجالة العصافرة فشخو الشرطة
وبكرا أهل الوراق هيفشخوكم
ونهايتكم قريبة جدا يا شوية خونة#الوراق_عشوة_الكلاب https://t.co/4mwVV3xSyG— ثوره_شعب_٢٥يناير🇵🇸 (@medo_D2) June 8, 2022
وأضاف حساب (@hazemwn) “شباب العصافرة هجموا على العصابة عمال الإزالة و أرغموهم على التراجع، لو صَادفَ الجَّمعُ الجيشَ يقصدُهُ, فإِنّهُ نَحوَ الجّيشِ يندفعُ,.. فيرجع الجُّندُ خطوَتَينِ فَقَط, ولكِنْ القَصْدُ أنّهُم رَجعوا.. أرضٌ أُعيدت ولو لثانيةٍ, والقوم عزلٌ والجيش مُتْدرعُ”.
اشتباكات بين بعض أهالي منطقة العصافرة وعمال “إزالة المخالفات” في #الإسكندرية pic.twitter.com/2TgYe4WYdr
— الجزيرة مصر (@AJA_Egypt) June 8, 2022
وتقمص حساب المعلم داغر (@officialhta2522) دور أصحاب المشكلة فكتب “بيوتنا مقبرة لمن يقترب منها، جزيرة وراق أخرى بمحافظة #الإسكندرية واشتباكات أهالي منطقة #العصافرة_بحري مع عمال الإزالة، لابد وأن تكون هذه ثقافة كل المصريين”.
اللي حصل النهاردة ف العصافرة نقله نوعيه للتعامل بين الناس وكل ما يمثل النظام القمعي .
بتوع الازاله طول عمرهم بينزلوا اي منطقه يبهدلوها وياخدوا اي حاجه قدامهم ويمشوا ف امان.
النهارده الوضع اتغير تماماً. انضربوا بالجزمه وهربوا من المنطقه بأعجوبة
الموقف ده هيتكرر ف كل مكان ف مصر pic.twitter.com/AXCB1FlKtx— MOHAMED💪ABDELRAHMAN👈 (@mohamed041979) June 8, 2022
واعتبر حمادة العباسي (@juve_HAMADA) أنها “بداية الغيث قطرة ، أمس كان فيه مواجهات بين أهالي جزيرة الوراق وشرطة النظام واليوم مواجهات بين شباب العصافرة بالإسكندرية وعمال النظام، الغضب يتجول في الشارع مقدمات ثورة ضد الطاغية الخائن”.