تزايد بأعداد جمهور الرصيف.. “لِبْس” العيد يتفاعل على التواصل وسط سخرية من قِصَرِ ذات اليد

- ‎فيسوشيال

ملابس عيد من الوكالة لسكان القاهرة والجيزة أو ملابس من المحلات الشهيرة ب"الأوروبي" بات هو الحل للأسر التي تريد شراء ملابس العيد التي كان التقليد أن تكون أول "لِبسة" حتى لو كانت من قماش "كستور" من "صيدناوي" أو قمصان وبنطلون  من المحلة، وتفصيل يتراوح من 15 إلى 40 جنيها للبنطلون والقميص في العشرينيات إلى أسعار تتخطى ال250 جنيها للقميص (كلاسيك) و100 جنيه لحزام البنطلون.
 

وسواء كانت ملابس حريمي أو أطفالي أو رجالي الأسعار تبدأ من 250 جنيها والأغلى عادة ما يكون في ملابس الحريمي الذي يتراوح في حدود الشعبي بين 600 و800 جنيه.
 

أما البراندات أو الماركات فأسعارها شبه موحّدة، لاسيما القريبة من الأصلي منها مثل ماركات "أديداس" و"أتش أند إم" وغيرها فيتراوح أسعارها بين 300 و750 جنيها، وهي أسعار عادة ما يُروّج لها البائع أنها أسعار افتتاح المحل.

 

وتزور منصات اقتصادية مثل "سي إن بي سي" عربية وكالة البلح بمنطقة (بولاق أبو العلا) الممتدة إلى الإسعاف وعنونت "ماركات عالمية بأسعار زهيدة على رصيف "وكالة البلح" ومن بين التفاصيل أن الأسعار هي نفسها في محلات الأوروبي.

أحمد صبري@AhmedSabry141 يحكي عن محل سعر ملابس الأطفال  قريب من ال 2000 جنيه، وبنطلون نفس المكان قريب من نفس السعر".

وقبل أشهر قليلة يتحدث صبري عن محل شهير مان يشتري منه قطعة، فيأخذ عليها قطعة هدية "كنت بأخذ البنطلون و القميص ب 850 ج.

رحت أخدذ نفس العرض البنطلون ب 2000 و القميص ب 2400، فيه فجوة غريبة حصلت في أسعار الملابس"، بحسب ما قال.
 

يشير أحمد إلى أن "الزيادة أكتر من 100% ، ودي حاجة فوق الوصف والله". ويتابع "أنا ساعتها نزلت درجتين لبراندات أقل في المستوى، لو هجيب لي طقم و الولدين كل واحد طقم، الموضوع هيبقى مرهق، مش فاهم إحنا رايحين على فين؟".

وعن محلات الوكالة تشير ساندي إلى زيادة أسعارها وعبر @gabra_sandy قالت: إن "السبب هو الملاحقة الإعلامية ، علشان البلوجرز الأغنياء البdان خريجين ال AUC اللي بيروحوا يصوروا بكاميرا ويقولوا OMG على ال vibes ده غير الصحفيين اللي ليل نهار هناك وبيسجلوا معاهم، فافتكروا نفسهم نجوم وبقوا يغلوا الأسعار ومعاملتهم زبالة كمان، أسعار الوكالة بقت كأنك داخل محل في مدينة نصر عادي".
 

وتساءلت مارينا @MarinaHgirgis، "حد عنده تفسير ليه أسعار العتبة و الموسكي و الأزهر بقت زي أسعار ال online pages عادي من غير أي فرق؟".
 

وقال مروة @Marwaelzohairy: "ببقى نفسي أدخل أديهم بالقلم على وشهم، والله فديوهات بتبقى في منتهى الاستفزاز، والله واحدة منهم من فئه غنية جدا كانت عاملة فديو جايبه حاجات من الوكالة، لبس مستعمل وفيه ديفوه ب 600 ج وفرحانة وواو تخيلي، بستغرب ليه ربنا يكون مخليني مبسوطة وأهلي مرتاحين وأروح أعمل العبط ده عشان ريتش".
 

https://x.com/Marwaelzohairy/status/1929485849474810079

حساب رشدي سرحان أباظة @RoshdyAi يعلق  "الفقر مالي البلد، أي حد يروح بس عند أي فرش هدوم أو في الوكالة أو حتى في البالة في بورسعيد أو إسماعلية، هيعرف قد إيه الناس بتقطّع بعضها على هدمة فيها وفر 5 أو 10 جنيهات".
 

ويرى معلقون أن أسعار ملابس العيد باتت "خيالية" وأنها أقرب إلى "أغنية نار يا حبيبي نار "  فتقول أم عبود (Om Abood Badran) :"والله منا عارف شدحكي الحرب علينا والقله علينا والبطالة علينا والفقر علينا والحياة علينا وإحنا ع بعض".

وتضيق بيك @Bikybikybiky "يا تجيبلي هدوم العيد وتحجزلي أسبوع مصيف يا تنسى أن ليك زوجة، وهبيع فرش البيت كله وأجيب اللي أنا عايزاه".

https://x.com/Bikybikybiky/status/1928790375499551042

وكمن يحج البيت لمن استطاع إليه سبيلا قال محمود @bighamdoon: "هنزل بكره بإذن الله أنا والمدام والأولاد عشان نجيب هدوم العيد عقبال كل مشتاق".

 

 

https://x.com/bighamdoon/status/1928935064022176115

وعن قِصر ذات اليد من أولياء الأمور قالت فاطمة @fatmabadawy2008: "طبعا كلنا عارفين لو رحنا قولنا عايزين هدوم العيد هيقولوا ده عيد لحمة.".

https://x.com/fatmabadawy2008/status/1928410004438012216